luni, 22 noiembrie 2010

Tortul miresei de toamna

Stim ca toamna este anotimpul mireselor, anotimpul pe care multe cupluri il aleg ca sa le fie martor in ziua cea mare. Si ce poate fi mai dulce in toata aceasta sarbatoare daca nu tortul miresei. Desi a inceput numaratoarea inversa a zilelor pina la sfarsitul toamnei, nu pot sa nu impart cu voi cateva  idei de torturi minunate pe care le-am descoperit tot navigand pe internet (in putinele minute libere pe care mi le ofera fiica mea de 9 luni).

Mai jos gasiti cateva idei de torturi ca sa va indulciti tristul moment de sfarsit al marii petreceri de casatorie:



1. Tort cu frunze si afine din martipan - un tort ideal pentru o nunta mica si cocheta intr-o zi luminoasa de toamna. Crema pufoasa de mure si blatul fraged cu unt sunt imbracate in fondat alb decorat cu frunze in culori calde si cu afine de martipan.





 





2. Tort de toamna in stil baroc – o combinatie seducatoare pentru admiratoarele Mariei Antoinette. Umplutura delicioasa de crema de vanilie cu fructe confiate si nuci e acoperita intr-un fondant luxos cu ornamente in nuante calde. In varful tortului troneaza la loc de cinste cele mai gustoase fructe de toamna.











 



3. Tort cu struguri, bujori si trandafiri salbatici - daca-ti place serbetul de trandafiri, alege delicioasa combinatie de creme cu gust bogat si dulce, blaturi insiropate, totul invelit cu martipan si decorat cu struguri si flori.






Altele:

1. Tort cu frunze ruginii si coaja de copac -un desert care reproduce atmosfera padurii toamna - martipan verde, frunze ruginii si coaja de copac din ciocolata peste o sarlota frantuzeasca. Un deliciu cu aspect elegant!!

2. Tort cu savoare de cafea cu lapte - farmecul formelor dreptunghiulare invelite intr-un start fin de crema de cafea cu lapte si decorate cu frunze si fructe de padure in culori aprinse pentru un regal al simturilor.
3. Tort-recolta de toamna – toamna inseamna mere si pere in panere. De ce sa nu transformi tortul intr-un cos de ciocolata garnisit cu fructe din martipan si fondant de vanilie? Nunta ta va deveni un fel de sarbatoare a recoltei cu gust dulce!
4. Tort elegant cu fructe si frunze - daca iti plac lucrurile elegante si bogat decorate, alege acest model de tort imbracat in fondant caramel si ornat cu frunze ruginii si flori de zahar fermecatoare.
5. Tort minimalist de toamna – un blat plin de nuci aromate si crema bogata de branza fina acoperit cu fondant in nuante care imita matasea si aurul vechi si impodobit cu frunze si fructe de zahar. Tortul ideal pentru miresele indragostite de eleganta si minimalism.
Daca faci nunta iarna atunci puneti imaginatia in miscare citind toate tipurile de torta de mai sus si ceazati unul pe gustul tau si dupa personalitatea ta, dar eu va doresc CASA DE PIATRA SI O VIATA DULCE CA ORICE TORTA!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu